6 gode tips til en god start på morgenen

Vi skal alle have en god start på morgenen. Det giver nemlig en god start på hele dagen og kan sætte humøret for os resten af dagen. Men hvordan skaber du egentlig den bedste morgenrutine? Det er noget vi vil snakke mere om i denne artikel. Læs derfor med her hvis du kunne bruge nogle gode ideer til hvordan du får en god morgenrutine.

Find en rytme der fungerer for dig

Det er først og fremmest vigtigt at understrege, at det er vigtigt at finde en morgenrytme som passer perfekt til dig. Vi er alle sammen forskellige og derfor kræver vi også noget forskelligt om morgenen. Der er for eksempel nogle, som har brug for at komme i bevægelse lige med det samme. Og der er andre, som har brug for en mere stille og rolig morgen-

Det handler derfor også i høj grad om at finde ud af, hvad der passer til dig. Det er ikke noget du kan finde ud af bare sådan lige uden videre. Det kræver altså at du lægger lidt tanke bag det. Og det kræver i stor stil også at du er villig til at eksperimentere med tingene.

Derfor er det en god idé at prøve alle de forskellige ting af, som du kan finde i denne artikel. Men led eventuelt også efter nogle andre artikler, hvor du kan få nogle gode råd. Måske du finder nogle gode ting, som eventuelt passer til dig?

Har du fået en god søvn?

Hvis du gerne vil have en god morgen, så handler det først og fremmest om at have en rigtig god nattesøvn. Det indebærer blandt andet at man sover med det rette udstyr og i den rette seng. Du kan få en bedre søvn med en tyngdedyne – eller det er i hvert fald noget som mange danskere har succes med.

Det koster sjældent meget at investere i en god tyngdedyne eller en bedre seng. Og på længere sigt vil det glæde dig.

Start med et glas vand

Når du starter din morgen op, så kan det være en rigtig god ide at starte op med et glas vand. Du har trods alt lagt i rigtig mange timer og måske har det været utroligt varmt i løbet af natten. Derfor er man ofte en smule dehydreret, når man vågner om morgenen. Og derfor er det ofte også meget rart, når man får et glas vand lige med det samme.

Nogle mennesker føler faktisk også, at dette glas vand kan virke meget opkvikkende for dem. Og nogle har endda opdaget, at de slet ikke har brug for nær så meget kaffe om morgenen, fordi de egentlig har mere brug for vand end de har brug for kaffe. Måske er det aktuelt for dig?

Uanset hvad skal du hvert fald drikke rigeligt med vand. Ofte er det også en måde hvormed du kan sætte gang i maven. Og det er også meget sundt for dig og kan gøre, at du får en rigtig god start på dagen.

Har du brug for bevægelse om morgenen?

Som sagt er der nogle, som kan have rigtig meget brug for at bevæge sig om morgenen. Der er nogle af os som føler os rigtigt oplagte om morgenen og har brug for at komme at i gang med noget lige med det samme. Derfor er det for nogle mennesker også helt ideelt, at de benytter de tidlige morgenstunder til at træne.

Er du sådan en type? Du vil muligvis blive overrasket over det, men det er i hvert fald værd at afprøve. Du vil ikke vide, hvorvidt træning og generelt bevægelser om morgenen er noget for dig før du har prøvet det af.

Det er også vigtigt at understrege, at det naturligvis ikke er nødvendigt med den helt hårde træning lige fra morgenstunden. Måske har du mere brug for at få en lang god gåtur? Hvis du har en hund, så kan du eventuelt gå en dejlig lang gåtur med denne. Det vil hunden med garanti også sætte stor pris på.

Meditation eller dagbøger kan hjælpe nogen

Der er nogle mennesker, der dog har brug for en mere stille og rolig morgen. Måske er det dig? I så fald kan det være en god ide at starte op med noget meditation eller måske endda skrive ned i nogle af dagbøger. Det kan være meget gavnligt for nogle mennesker og kan det være en måde hvormed de kan sætte fokus på det psykiske helbred i løbet af dagligdagen.

Der findes mange forskellige meditationsformer derude og det er værd at undersøge det lidt nærmere. Men hvis du blot gerne vil have en nem start på det, så handler det simpelthen om at sætte sig ned, lukke øjnene og lægge mærke til ens vejrtrækning. Hvis det er svært for dig, så kan du læse op på nettet omkring hvilke forskellige teknikker du kan benytte dig af. For nogle mennesker er det svært at koncentrere sig om deres åndedræt alene. Og disse mennesker har altså brug for lidt ekstra redskaber der kan hjælpe den.

Der er også nogle, som kan have meget stor gavn af at skrive lige om morgenen. Det kan for eksempel være ens dagbøger, ens drømmedagbog eller et sted hvor man skriver omkring ens kommende dag. På den måde kan man få det helt rigtige mind-set til resten af dagen. Det er værd at prøve af og vil ofte kun tage et par minutter at gøre.

En god morgenkaffe med sudoku

For nogle mennesker går det nu også meget godt med at få en god start på dagen, så længe de lige får deres morgenkaffe og måske skal du endda spille sudoku ved siden af? Eller kan du bedre lide at sidde med en gammeldags avis? Sådan er man jo forskellige.

Men hvis du godt kan lide for eksempel at have en rigtig god morgenkaffe og få en stille og rolig morgen på denne måde, så er det også noget du skal prøve af. Hvorfor ikke bestille en rigtig god kaffe hjem? Du kan få rigtig mange forskellige mærker i dag, som altså smager meget forskelligt. Det det handler om at kræse lidt for sig selv. Og hvis det kan gøre dig i bedre humør om morgenen, hvis du drikker en ordentlig kop kaffe, så er det absolut noget du skal gå op i.

Det kan også være ganske sundt for hjernen, hvis du vænner dig til at spille sudoku eller lignende om morgenen. Det er især meget sundt efterhånden som man kommer op i en ældre alder. Det er derfor også noget, som det kan være vigtigt at lægge en god vane for allerede nu.

Menu
Top