Køb af køkkenudstyr på afbetaling - hvad er dine muligheder, og hvornår giver det bedre mening at spare op i stedet?

Køkkenet er et af de rum i hjemmet, der bliver brugt oftest. Det er ikke kun her, du laver aftensmad. Det er også her, du laver madpakker, vasker op og hygger med familien. Derfor er køkkenet også et af de rum, der hurtigst bliver slidt. Du kan selv gøre rigtigt meget for, at forlænge dit køkkensudstyrs levetid.

Der er dog altid noget, der vil gå i stykker og blive slidt med tiden. Har du lige nu brug for at udskifte dit køkkenudstyr? Så er du kommet til det rette sted. Herunder får du nemlig en guide til køb af køkkenudstyr på afbetaling. Få svar på, hvad dine muligheder er, og hvornår det giver mening at spare op. 

Tag et kviklån

Det er som udgangspunkt en tommelfingerregel, at man ikke tager kviklån, når man mangler penge. Der er dog få steder, hvor det kan blive en nødvendighed. Skal du tage et kviklån i forbindelse med nyt køkkenudstyr, er det vigtigt, at det er akut og kritisk. Et eksempel på dette kunne eksempelvis være, hvis din ovn går i stykker uden at kunne repareres hurtigt.

En ovn er rigtigt dyr, og det er langt fra alle, der blot kan gå ud og købe en ny. Har du ikke pengene til en ny ovn ved hånden, kan du vælge at tage et kviklån. Ved et kviklån går det nemlig, som navnet antyder, kvikt og hurtigt.

Når du tager et kviklån, bliver beløbet udbetalt hurtigt. Dette vil sige, at du kan bruge pengene på den nye ovn indenfor 24 timer. Vælger du at tage et kviklån til betaling af køkkenudstyr, er der dog en række ting, du skal være opmærksom på. Noget af det vigtigste, du skal være opmærksom på, er renterne. Uanset hvilket kviklån, du tager, er der renter på. Du skal altså regne med at betale mere tilbage, end du egentlig fik udbetalt.

Det er enormt vigtigt, at du udforsker andre muligheder, før du tager et kviklån. Det er desuden vigtigt, at du har en klar plan for, hvordan du vil tilbagebetale kviklånet. Ved de fleste tilfælde bliver kviklånet nemlig dyrere, jo længere løbetiden er. Er uheldet dog ude, og har du akut brug for nyt køkkenudstyr, kan kviklånet være en hurtig løsning.

Brug banken

Har du ikke penge til at betale for eksempelvis en ny ovn nu og her, men ønsker du ikke tage et kviklån, findes der selvfølgelig også andre muligheder, du kan benytte dig af. En af disse muligheder er at tage et lån i banken. Det vil for mange være sikrere at tage et lån i banken. Dette er der flere forskellige grunde til. Den første grund er, at det er billigere. Ja, du læste rigtigt! Lånet er ofte billigere i banken, fordi renten er lavere.

Du betaler altså ikke lige så meget for at låne pengene, som du ville med et kviklån. Vælger du at bruge banken til at afbetale dit køkkenudstyr, skal du anmode om et forbrugslån. En anden grund til, at det er sikrere at tage et lån i banken, fremfor et kviklån, er, at du kan få det designet efter dine ønsker og behov. I samarbejde med banken udarbejder du en plan for løbetiden af lånet. Du vil altså have en klar ide om, hvor meget du skal betale pr. gang, og i hvor lang tid, du skal betale. 

Vælg en afbetalingsløsning, der giver mening

Selvom du måske ikke tror det, er det sjældent en fordel at låne penge, når man skal købe køkkenudstyr. Det eneste tidspunkt, hvor det reelt kan give mening, er, hvis der er tale om en akut og kritisk situation. I de fleste andre tilfælde giver det bedst mening at købe køkkenudstyr på afbetaling.

Hvis du ønsker at købe dit nye køkkenudstyr på afbetaling, skal du først og fremmest vælge en forhandler, der gør brug af dette. Heldigvis for dig, findes der i dag rigtigt mange køkkenudstyrforhandlere i dag, der tilbyder forskellige afbetalingsløsninger. Når du skal finde skal finde din forhandler, skal du ikke kun kigge på produkterne, men også på dine afbetalingsmuligheder.

Den ideelle afbetalingsløsning for dig vil altid være løsningen med færrest renter. Her er du igen heldig! Rigtigt mange store virksomheder tilbyder nemlig afbetalingsløsninger helt uden renter, hvor du selv kan være med til at bestemme over løbetiden. Vælger du ikke at spare pengene op selv, er dette absolut en af de sikreste og letteste løsninger.

Lån af venner & familie

Ønsker du ikke at skulle købe køkkenudstyr på afbetaling gennem en bank eller virksomhed, har du en sidste mulighed. Du kan nemlig låne af venner og familie. Du har garanteret nogle skønne mennesker i dit liv, som gerne vil låne dig lidt, når du behov for det. Det er som udgangspunkt bedst at adskille personlige relationer og økonomiske relationer, men det kan i nogle tilfælde give mening - særligt, når det er akut.

Vælger du at låne penge af nogle skønne mennesker i dit liv, er det vigtigt, at der bliver lavet en klar kontrakt eller aftale. Der skal være en klar forventning fra begge parter om, hvornår pengene er tilbagebetalt. Har du ikke mulighed for at tilbagebetale alle pengene tilbage på én gang, kan du også her lave en afdragsordning.

Det vigtigste er, at der er klar kommunikation samt overholdte aftaler. Der opstår hver dag stridigheder mellem familie, venner og bekendte, fordi der er penge involveret! Dette er med sikkerhed ikke et scenarie, du ønsker at stå i, blot fordi du skulle opdatere køkkenudstyret. Hav altid en klar aftale! 

Her giver det mening at spare op

Det giver som udgangspunkt altid bedst mening at spare pengene op - medmindre der er tale om noget akut. Ønsker du blot at udskifte og opdatere dit køkken, er det vigtigt, at du trækker vejret og overvejer dine muligheder. Bare rolig! Er problemet ikke akut og kritisk, kan der med sikkerhed sagtens gå et par måneder endnu, før det gamle bliver udskiftet. 

Er du en af dem, der ofte impulskøber, og dermed har svært ved at spare op, er det vigtigt, at du lægger et budget. Du skal undersøge dit køkken grundigt, og finde ud af, hvilket køkkenudstyr, du ønsker udskiftet. Når du har fundet ud af, hvad du ønsker at udskifte i køkkenet, kan du undersøge markedet. Her finder du priserne på det, du går og drømmer om til dit køkken.

Nu kan du lave en oversigt over de forskellige produkter, der skal købes, og hvad de præcis koster. Derefter kan du regne ud, hvor meget du kan lægge til side enten hver uge eller hver måned. Det er med sikkerhed meget lettere, og mere overskueligt, hvis du har et klar budget at gå ud fra! Det er altid en god ide at spare op. Undgå at bruge penge, du ikke har. 

Menu
Top