Udgivet i BageMagasinet

Må man spise brød når man er på kur? 7 tips til at holde fast i brødet og stadig spise sundt

Af Bagemaskinen.dk

Sommeren er for alvor på vej, og for mange betyder dette endeløse kurer, der ofte ikke fører nogle steder, fordi de tror, at brød og gluten er den store fjende. Er du en af dem, der undgår at spise brød, blot fordi du ønsker at tabe dig? Så er du havnet det rigtige sted.

Her vil du nemlig finde ud af, hvordan du kan tabe dig uden overhovedet at skulle undvære brød i din hverdag! Vil du vide mere? Så læs med herunder, eller på luunasommer.dk, hvor du får hele 7 tips til at holde fast i brødet og stadig spise sundt. Det er garanteret lettere, end du lige tror!

Brug fuldkorn

Rigtigt mange danskere elsker at bage brød, boller og andet bagværk - og med god grund! Mange tror, at når det er tid til at gå på den årlige sommerkur, er man nødt til at skrue ned for bagning og blot leve af magert rugbrød og kedelige salater. Dette er dog på ingen måde tilfældet.

Faktisk kan du sagtens bage både brød og boller i forbindelse med et større vægttab eller en kur. Hvis du ønsker at forblive sund, selvom du spiser brød og boller i din hverdag, skal du blot bruge en smule mere fuldkorn samt grovere mel. Dette gør både dit brød sundt, lækkert og velsmagende.

Hold igen med smøret

Som mange allerede ved, er smør, og andre fedtstoffer, fyldt med kalorier, der kan skabe en vægtøgning. Hvis du derfor ønsker at holde dig på den rene sti, og forblive sund, selvom du spiser brød, skal du blot forsøge at bruge en smule mindre smør, når du spiser et lækkert stykke brød.

Selvom et friskt stykke hvidt brød, med tandsmør, er enormt lækkert, er det fyldt med kalorier, som du ikke ønsker at spise, når du er på kur. Hold derfor en smule igen med smørret, det kan sagtens lade sig gøre!

Hold igen med osten og det fede pålæg

Der er absolut ingen tvivl om, at nybagt brød, fyldt med smør, pålæg og ost er noget af det bedste i verden - uden overdrivelse! Det er for mange dette en god søndag morgen består af. Mange tror derfor også, at man helt skal stoppe med at spise ost og pålæg, når man er på kur og ønsker at opnå et vægttab.

Men bare rolig! Der er absolut ingen grund til, at du skal droppe osten og pålægget, hvis du elsker dette. Som et led i din kur kan du dog holde en smule igen med osten og det fede pålæg, hvis du stadig ønsker at nyde dit friske brød med tilbehør en søndag morgen. Der findes mange fine alternativ til eksempelvis fed ost på markedet, så her er det bare med at finde det, der passer bedst til dig og dine smagsløg.

Måske vil du blive overrasket over, hvor mange franskbrødsmadder med ost du kan indtage på en kur!

Brød som mellemmåltid

En stor fejl som mange begår, når de går på en længer kur er, ikke at spise mættende mellemmåltider. Uden mættende mellemmåltider vil du gå sulten rundt hele dagen og vente på dit næste nærende måltid som eksempelvis frokost eller aftensmad. Selvom man ikke umiddelbart skulle tro det, er brød et enormt godt alternativ til et mellemmåltid, når man er på kur og ønsker et vægttab.

Spiser du det rigtige brød, som er fyldt med fibre, proteiner og næring, vil du hurtigt blive mæt af brød som et mellemmåltid. Faktisk vil du garanteret opdage, at der ikke skal en stor portion brød til, før du er mæt! Måske skulle du overveje brød som et mellemmåltid under din kur.

Lav dine egne opskrifter

Hvis du ønsker at holde fast i brødet, mens du er på en længerevarende kur, kan det være en god ide at lave dine egne opskrifter på kalorielet brød. Ja, du læste rigtigt - du kan sagtens lave mættende og lækkert brød uden masser af kalorier!

Du kan som førnævnt forsøge med dine egne opskrifter, men du kan undersøge nettet efter kalorielette opskrifter på brød. Rigtigt mange vælger eksempelvis at lave squash brød, fordi det er kalorielet, sundt, nærende og fyldt med gode proteiner, som din krop har godt af under et større vægttab.

Husk kernerne

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det altid en god ide at huske at købe brød med masser af kerner, hvis man ønsker at forholde sig sund samtidig med, at man spiser brød på en kur.

Du har garanteret prøvet at tygge og tygge på samtlige kerner i et brød, og irriteret dig over, hvor lang tid det tog dig at færdiggøre brødet. Når du er på kur, er disse kerner faktisk en klar fordel. Disse kerner fremmer nemlig din mæthedsfornemmelse, og gør desuden, at du spiser dine måltider langsommere.

Find det du mangler på bagemaskinen.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 5.449 produkter fra mere end 165 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 10.697 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-22 09:05:21.

50
Produkttyper
5.449
Produkter
165
Forhandlere
10.697
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.